Оздоровлення 2019

2019-06-14

Звіт

роботи пришкільного відпочинкового табору “Веселка”

з денним перебуванням

Погребківська ЗОШ І-ІІІ ст.

Літо – це пора незвичайних вчинків, нових вражень, пора нового яскравого життя. Літо – це окрема маленька республіка. Саме тому літній пришкільний табір має бути джерелом позитивних емоцій, дружби, доброти та здоров’я. Усю виховну роботу табору колектив спрямовував на те, щоб допомогти дітям розкрити свої творчі здібності, порозумітися між собою, пізнати один одного краще. Свою роботу колектив табору спрямовував на оздоровлення дітей, як фізичне, так і моральне. Адже дитина – це скринька з фантазією, талантом, упевненістю в собі, її просто потрібно вчасно відкрити.

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 08.05 2019 № 627 « Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року», розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 22.05.2019 №301-ОД «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2019 року», розпорядження голови Шосткинської районної державної адміністрації від 20.05.2019 № 139-ОД « Про організацію оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та учнівської молоді влітку 2019 року», наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 14.05.2019 № 340- ОД « Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку 2019 року», наказу відділу освіти від 21.05.2019 № 98-ОД, наказу по школі від 10.05.2019 № 20-ОД, з метою забезпечення організованого проведення літньої оздоровчої кампанії, додержання чинного законодавства у сфері оздоровлення та відпочинку дітей на базі школи був створений відпочинковий табір для учнів початкових класів та учнів пільгових категорій з 28.05 по 14.06.19.

Керівником відпочинкового табору призначено Толстякову Ольгу Миколаївну. Вихователями: Осадчу Юлію Григорівну, Олех Людмилу Олександрівну. Табір працював за відповідним планом.

Для працівників табору головним завданням відпочинку дітей стали організація відпочинку школярів, формування прагнення вести здоровий спосіб життя, усвідомлення його важливості, намагання жити у гармонії з природою і собою.

Робота в таборі була розподілена, як правило, на п’ять розділів:

- національно-патріотичне і громадянське виховання,

- виховання здорового способу життя,

- художньо - естетичне виховання,

- екологічне виховання,

- спортивні заходи.

Щоранку табір розпочинав свою роботу й закінчував організаційними лінійками. Після лінійки всі загони шикувалися на ранкову зарядку. У таборі вирувало життя.

Щоденно було організовано розважальну програму: конкурси, вікторини, міні-концерти, спортивні змагання, музичні конкурси. Крім виховних заходів, у таборі проводились бесіди з БЖД.З метою національно-патріотичного і громадянського виховання в таборі проведено такі найяскравіші заходи:

- історична мандрівка «Наше село - Погребки»;- День захисту дітей;- віртуальна подорож «Мандрівка в країну Права» та багато інших цікавих заходів.

Всі види виховної діяльності в таборі здійснювали згідно з відповідним оздоровчим режимом дня. Виховна діяльність будувалися на принципах добровільної участі дітей у різних справах, вільного вибору ними занять.

За цей час у таборі було проведено безліч цікавих виховних заходів, ігор та розваг для дітей, щоб їхнє перебування тут було цікавим та повноцінним. Було проведено урочисте відкриття табору, з конкурсом малюнків на тему “Ми - юне покоління”. Діти були ознайомлені з планом та режимом відпочинкового табору.

Під час перебування у таборі (протягом 14 днів), учні обрали девіз, вивчили табірну пісню, багато речівок.

В період роботи табору діти переглянули кінофільми, мультфільми, взяли участь у вікторині «Я у світі не один, що я знаю про тварин», «Ці незабутні казки», грі-вікторині «Знай правила дорожнього руху», грали у «Веселі старти», веселий футбол, квест «Стежинами природи» та в багатьох інших не менш цікавих конкурсах.

Дізналися багато цікавого про народні звичаї та обряди, про видатних спортсменів України та про талановитих людей Сумщини, відвідали також казковий вернісаж та взяли участь у несподіваній грі «З табору «зникли» вихователі», відвідали визначні місця села Погребки, а також взяли активну участь у змаганні «Кращий кухар», знавців тваринного світу, грі-змаганні «Малі олімпійські ігри», рольовій грі «Викликаємо рятувальників»; також діти з радістю виготовляли долоньки щастя, смайлики, із захопленням розгадували кросворди. В останній день зустрілися на галявині «До побачення, загін», зробили дерево відгуків та побажань про життя в таборі «Залишаю вам на згадку».

Програма табору включала в себе не тільки виховні заходи, бесіди з БЖ, заходи з оздоровлення дітей. Протягом всієї табірної зміни для зміцнення здоров’я дітей вихователями проводилися спортивні заходи: ігри з використанням м’яча, скакалки, обруча, спортивних палиць. Діти багато часу перебували на свіжому повітрі, більшість ігор і спортивних змагань проводилися на вулиці. Перебуваючи в пришкільному відпочинковому таборі, школярі мали можливість і відпочити, і зміцнити своє здоров’я.

Для здоров’я також важливе і повноцінне харчування. Тому для учасників літнього табору відпочинку «Веселка» було організовано повноцінне дворазове харчування в їдальні школи. У меню були включені і фрукти, і овочі, а також натуральні соки,м’ясні та рибні продукти.

Під час роботи табору відпочинку «Веселка» були досягнуті наступні результати роботи:

v Зміцнення здоров’я дітей;

v Розвиток у школярів інтересу до занять фізкультурою і спортом;

v Розвиток індивідуальних творчих здібностей дітей

v Зміцнення дружби і співпраці між дітьми різного віку;

v Розвиток інтересу до рідного краю, традицій, звичаїв рідного краю.

Відпочинок у таборі «Веселка» неймовірно сподобався дітям, адже кожного дня були нові завдання, нові свята, змагання та конкурси. Режим дня відповідав потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій. Це сприяло відпочинку дітей, покращенню їхнього фізичного та морального здоров’я, згуртуванню учнівського колективу.Крім цього, діти отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх все літо.

Діти з великим задоволенням кожен день приходили в табір, де їх привітно зустрічали вихователі. Різноманітність форм та методів роботи сприяло розвитку спостережливості і творчої самостійності дітей, вихованню в них фізичної витривалості та інтересу до занять фізкультурою, зміцненню здоров’я, загартовуванню організму, зміцненню відносин у колективі, взаємовідповідальності, бажання брати активну участь у спільних справах: конкурсах, змаганнях, розважальних святах, трудових операціях, акціях, виставках, іграх, лінійках та екскурсіях.

Проаналізувавши роботу табору, педагогічний склад прийшов до висновку, що загальне оздоровлення і зміцнення здоров’я дітей пройшло успішно.

І ось уже відпочинковий табір «Веселка» зачинив свої двері. Закінчилася зміна. До зустрічі, «Веселко», наступного року!

Начальник табору О.М.Толстякова

Капають, капають, капають

Сльози прощання.

Табірній зміні кінець,

Пришкільний покидаєм.

Серце подіями повниться,

Ми не гадаєм,

Знов через рік тут будемо,

Ми твердо знаєм!

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi